Sheilas sjakkskole

Sjakktrening for alle nivåer

Decode Chess

Jeg har oversatt Decode Chess til norsk. Decode Chess brukes til å automatisk analysere (avkode!) partiene du eller andre har spilt. Analysene av partiene er med ord og piler, ikke bare det langt mer tekniske engine-språket. Alle brukere får to gratis avkodinger per dag. Med min rabattkode, får du 25%.

Om du bruker rabattkoden SJAKKSHEILA25 får du 25% på Decode Chess sine abonnementer.

Du burde uansett gå til https://app.decodechess.com/ for å opprette en bruker og teste det ut! Jeg kunne skrevet mye pent om dette programmet, men jeg lar heller Anna Rudolf og Anish Giri vise det frem på Youtube ;-)

Anna Rudolf

Denne videoen er også spesiell siden det visstnok er første gang Rudolf snakker om hva som egentlig skjedde da hun ble beskyldt for å jukse via leppepomaden sin i 2007.

Intro
Anna Rudolf sin historie om juksebeskyldningen
"Juksepartiet" analysert med Decode Chess
Bonus-PGN og tips om hvordan du kan bruke Decode Chess
Juksing i sjakk: Hva kan vi lære?

Her ser du alle de fine pilene og forklaringene fra en situasjon fra et av mine egne partier der jeg spilte feil:

Og her er Anish Giri sin test av Decode Chess.
https://youtu.be/wIxB6rFUVfM?t=720

Giri spiller et raskt parti mot maskinen og står fullstendig til vinst.
Ved 19 minutter avkoder Giri partiet og går gjennom det. Han oppdager flere ting han ikke så da han spilte mot maskinen, og på et tidspunkt sier han til og med "Decode Chess analyzes better than Hikaru."

Ved 35 minutter importerer Giri partiet med det han selv sier er hans vakreste trekk, svart mot Nyback. Han analyserer partiet i Decode Chess, og det i seg selv er underholdende.

Spør meg om du lurer på noe!